Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cetăţenii moldoveni, sfătuiţi să evite călătoriile în Ucraina din cauza gripei

© Sputnik / Rodion Procamedicina
medicina - Sputnik Moldova
Abonare
În ţara vecină, Ucraina, bântuie o epidemie de gripă. Cetăţenii moldoveni sunt îndemnaţi de autorităţi să evite călătoriile în această ţară.

CHIŞINĂU, 26 ian – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a emis un avertisment de călătorie în Ucraina în legătură cu epidemia de gripă cauzată de virusul A/H1N1.

Вакцинация против гриппа, архивное фото - Sputnik Moldova
Republica Moldova
"Vârful" îmbolnăvirilor de gripă în Moldova, în a doua decadă a lui februarie

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor moldoveni să se abţină temporar de la călătoriile în Ucraina în legătura cu apariţia unei epidemii de gripă cauzată de virusul A/H1N1, fapt despre care au anunţat autorităţile Ucrainei”, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al diplomaţiei de la Chişinău.

Instituţia menţionează că în cazul în care călătoriile în ţara vecină nu pot fi evitate, persoanele vizate sunt atenţionate să ia măsuri de precauţie, să-şi procure măşti de protecţie, să acorde o atenţie sporită igienei personale, să evite locurile aglomerate.

Totodată, instituţia îi informează pe cetăţenii moldoveni că se pot adresa, în caz de necesitate, la Ambasada Republicii Moldova din Ucraina.

 

Fluxul de știri
0