Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Economiei a instituit un nou moratoriu

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei a instituit un moratoriu de trei luni asupra controalelor efectuate de instituţiile din subordinea Ministerului Economiei.

CHIŞINĂU, 29 ian – Sputnik. Ministrul Economiei, Octavian Calmâc, a semnat un Ordin privind instituirea moratoriului asupra controalelor de stat efectuate de către autoritățile administrative din subordinea ministerului abilitate cu funcții de control. 

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Politică
Mesaj de la Guvern: "zile negre" îi aşteaptă pe conducătorii de la Vamă şi Fisc

Astfel, timp de trei luni Agenția pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Principal de Stat pentru Supravegherea Tehnică a obiectelor Industriale Periculoase și Inspectoratul energetic de Stat nu vor efectua controale la agenții economici.

Pe parcursul moratoriului, aceste autorități vor desfășura activități de fortificare a capacităților instituționale, evaluare a riscurilor de corupție și elaborare a planurilor de integritate, instruiri, schimb de experiență.

La Cancelaria de Stat va fi instituită o linie verde pentru agenții economici, la care vor putea denunța controalele efectuate de organele statului cu funcție de control.

Fluxul de știri
0