Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip: se pare că şeful BNM a fost ţinta unui atac mafiot

© Sputnik / Miroslav RotariMiniștri Filip Филип Министры
Miniștri Filip Филип Министры - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a făcut o paralelă între incidentul cu grenadă de la casa lui Dorin Drăguţanu şi un atac în stil mafiot.

CHIŞINĂU, 3 feb – Sputnik. Cazul legat de explozia grenadei la casa guvernatorului în demisie al BNM, Dorin Drăguţanu, trebuie investigat minuţios, iar autorii acestei infracţiuni trebuie să fie pedepsiţi aspru, consideră premierul moldovean, Pavel Filip.

Declaraţii în acest sens Filip a făcut miercuri la şedinţa Guvernului.

Кетрару Дрэгуцан - Sputnik Moldova
Dacă o grenadă a fost aruncată, cineva a avut nevoie de asta

„Pentru un observator independent acest caz apare ca unul cu elemente de atac în stil mafiot. Astfel de acţiuni trebuie să fie pedepsite aspru. Sper că organele de drept vor verifica toate versiunile, inclusiv dacă acesta are vre-o legătură cu cineva din sistemul bancar. Există mai multe presupuneri. Este important să aflăm cine a săvârşit această faptă. Trebuie să fie găsit şi cel care a comandat această infracţiune”, a spus Filip.

Incidentul s-a produs în noaptea de duminică spre luni. La balconul dinspre stradă al casei lui Dorin Drăguţanu a fost aruncată o grenadă de model RG-42. Deflagraţia a distrus elemente ale construcţiei, dar nimeni dintre membrii familiei guvernatorului nu a fost rănită.

Cazul este cercetat de organele de drept. Procuratura a intentat un dosar penal în baza articolului 278 din Codul penal, actul terorist.

 

Fluxul de știri
0