Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

FMI şi condiţiile unui împrumut pentru Moldova

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul se pregăteşte de vizita unei Misiuni FMI în ţara noastră, în cadrul căreia urmează să se decidă acordarea unui nou împrumut pentru Moldova.

CHIŞINĂU, 25 ian – Sputnik. Condiţiile în baza căruia Fondul Monetar Internaţional (FMI) va fi gata să acorde un nou împrumut Moldovei încă nu au fost stabilite, a declarat luni ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, după întrevederea cu membrii Reprezentanţei FMI în Moldova.

„Condiţiile încă nu au fost discutate”, a menţionat ministrul.

Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Politică
Chişinăul se roagă la FMI, iar Bucureştiul îl respinge

Armaşu a precizat că, deocamdată, nu a fost stabilită nici data vizitei în Moldova a unei noi misiuni a FMI.

„Avem mult de lucru. Trebuie să pregătim această vizită. Data misiunii FMI la Chişinău nu a fost stabilită”, a declarat ministrul Finanţelor.

Programul precedent pe trei ani de colaborare dintre Moldova și FMI a demarat la sfârșitul lunii ianuarie 2010 și s-a încheiat în luna aprilie 2013. Programul prevedea un ajutor financiar în valoare de circa 570 de milioane de dolari, din care Moldova a primit aproape 490 de milioane. Ultima tranșă de 76 de milioane nu a ajuns în ţară, deoarece FMI a fost nemulțumit de cheltuielile sociale prea mari și de deficitul bugetar înalt.

Fluxul de știri
0