Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dacă ai permisul de armă expirat, Guvernul ţi-a făcut azi un cadou

© Sputnik / Семенов / Accesați arhiva multimediaМиниатюрное ружье, изготовленное на Ижевском заводе, armă
Миниатюрное ружье, изготовленное на Ижевском заводе, armă - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis miercuri să adopte un aviz pozitiv la o lege iniţiată de un grup de deputaţi, prin care posesorilor de arme, care nu şi-au perfectat permisul de tip nou în termenul stabilit anterior, li se acordă o nouă şansă să o facă.

CHIŞINĂU, 3 feb – Sputnik. Miercuri, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege iniţiat de un grup de deputaţi, care prevede prelungirea termenului de perfectare a permiselor de port şi păstrare a armelor de către civili.

Armes - Sputnik Moldova
Societate
Motiv de mare bucurie pentru posesorii de arme. Ce a decis Parlamentul

Potrivit documentului, deţinătorii de arme vor avea posibilitatea să-şi perfecteze permisul de armă de tip noi până la data de 25 octombrie 2018.

În textul legii respective se spune:

„Permisele de armă eliberate până la intrarea în vigoare a prezentei legi se consideră valabile până la expirarea termenului lor de valabilitate, dar nu mai târziu de 25 octombrie 2018. Persoanele care nu se vor conforma prevederilor prezentei legi până la expirarea termenului stabilit pierd dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor”.

Totodată, în aviz se menţionează că până la ora actuală doar circa 70 la sută dintre deţinătorii de arme din Republica Moldova au reuşit să-şi perfecteze permise de tip nou.

Fluxul de știri
0