Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reprezentant al APL: funcţionarii din RM poartă genţile străinilor

© privesc.euViorel Furdui, directorul CALM
Viorel Furdui, directorul CALM - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul executiv al CALM, Viorel Furdui, a criticat dur partenerii externi ai Republicii Moldova, pentru că aceştia au susţinut autorităţile de la Chişinău cu declaraţii şi strategii, dar nu au insistat asupra reformelor.

CHIŞINĂU, 3 feb – Sputnik. Directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, critică dur situaţia social-economică din ţară şi dă vina pe autorităţi, care nu au făcut reformele necesare, dar şi pe partenerii externi ai ţării. El a făcut aceste declaraţii în cadrul unei emisiuni difuzată de portalul „Unimedia”.

Уборка зерновых, agricultura - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Strategia naţională de dezvoltare agricolă şi rurală are un plan de acţiuni

În opinia lui Furdui, până la ora actuală în Republica Moldova au fost făcute o sumedenie de declaraţii şi au fost elaborate o mulţime de strategii. Toate aceste declaraţii şi strategii de până acum, afirmă directorul CALM sunt bune şi frumoase, doar că ele nu au fost puse în practică.

Viorel Furdui este de părere că de vină pentru lipsa de reforme sunt nu doar autorităţile Republicii Moldova, dar şi partenerii de dezvoltare.

Directorul CALM a declarat că partenerii de dezvoltare ar fi trebuit să insiste pe reforme, însă acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

Furdui a mai spus că strategiile în Moldova sunt elaborate de străini, iar responsabilii din ţara noastră doar le poartă genţile acestor străini.

Fluxul de știri
0