Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Frank-Walter Steinmeier - mesaj franc pentru Republica Moldova

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД России и Германии С.Лаврова с В.Штайнмайером
Встреча глав МИД России и Германии С.Лаврова с В.Штайнмайером - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful diplomaţiei de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier, îndemnă autorităţile de la Chişinău să avanseze în direcţia implemmentării Acordului de asociere RM-UE şi să reia relaţiile cu FMI.

CHIŞINĂU, 3 feb – Sputnik. Şeful diplomaţiei de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier, l-a felicitat pe omologul său moldovean Andrei Galbur cu ocazia preluării de către acesta a şefiei ministerului de externe al Republicii Moldova. Felicitările din partea lui Steinmeier au venit însoţite de recomandări concrete.

Drapeau de l'UE - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În 2016, Uniunii Europene nu-i va mai arde de Moldova

„Oficialul german a încurajat autorităţile moldoveneşti să reia relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional în vederea încheierii unui nou acord de cooperare, precum şi să continue dialogul cu societatea civilă pentru depăşirea situaţiei dificile şi continuarea mişcării pe calea reformelor şi a dezvoltării economice”, se spune în mesajul de felicitare semnat de Steinmeier, citat de serviciul de presă al MAEIE.

De asemenea, şeful diplomaţiei germane a ţinut să reitereze disponibilitatea ţării sale de a rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova şi de a sprijini în continuare promovarea reformelor şi implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„În acest sens, el a ţinut să sublinieze importanţa obţinerii unui progres substanţial într-un termen cât mai restrâns, în special, vizând asigurarea unei transparenţe în sectorul bancar, lupta cu corupţia şi reforma justiţiei, considerate a fi piatra unghiulară în asigurarea unei dezvoltări durabile”, se mai spune în mesajul venit de la Berlin, citat de MAEIE.

Potrivit sursei, Steinmeier a reiterat, de asemenea, disponibilitatea Germaniei de a sprijini în continuare, în calitatea sa de preşedinte în exerciţiu al OSCE, procesul de negocieri în formatul „5+2” în vederea identificării unei soluţii pentru conflictul transnistrean cu respectarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0