Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contrabandă „cu funia" peste râul Prut

© www.ijpfiasi.roTânăr, cercetat în România pentru contrabandă peste Prut
Tânăr, cercetat în România pentru contrabandă peste Prut - Sputnik Moldova
Abonare
Imaginaţia infractorilor nu are limite. Coletele cu ţigări de contrabandă au fost trecute cu funia peste râul Prut.

CHIŞINĂU, 2 feb — Sputnik. Poliţia de frontieră din România a dejucat o tentativă de introducere ilegală în România a unei partide de peste 3.100 de pachete de ţigări de contrabandă din Republica Moldova, care au fost trecute cu ajutorul unei funii peste râul Prut, informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, Lazăr Denis Mihaela.

Pe data de 1 februarie, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora — Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a contrabandei cu țigări.

Беспилотник. - Sputnik Moldova
O escadrilă de drone aducea în România tutun de contrabandă din Moldova

Astfel, în jurul orei 04.00, poliţişti de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Măcăreşti, în apropierea malului românesc al râului Prut, o persoană de sex masculin care transporta în spate două colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră.

Angajaţii poliţiei de frontieră au reţinut persoana în cauză si au condus-o la sediul poliției pentru cercetări. Astfel, s-a stabilit că aceasta este cetăţeanul din Republica Moldova Marian U., în vârstă de 20 ani.

„În urma inventarierii coletelor, au fost descoperite 3.125 pachete ţigări marca Plugarul, în valoare de aproximativ 35.390 lei", se arată în comunicatul I.T.P.F. Iaşi.

Potrivit poliţiştilor. tânărul a declarat că a fost contactat de un prieten, care i-a propus ca, în schimbul unei datorii de 700 euro, pe care Marian U. o avea la acesta, să transporte coletele cu ţigarete, de la malul râului Prut, până în localitatea Măcăreşti.

Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câțiva vameși s-au dovedit a fi complici ai contrabandiștilor

Tânărul a mai precizat că a intrat legal în România şi s-a deplasat la malul românesc al râului Prut unde, cu sprijinul unor persoane din Republica Moldova, a tras cu o funie cele două colete prin apa râului.

Ţigările au fost confiscate, iar pe numele tânărului a fost iniţiat un dosar penal sub acuzația săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Tânărul a fost predat autorităţilor din ţara noastră pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Fluxul de știri
0