Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Vârful" îmbolnăvirilor de gripă în Moldova, în a doua decadă a lui februarie

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа, архивное фото
Вакцинация против гриппа, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova se află astăzi la etapa de creștere rapidă a numărului îmbolnăvirilor de gripă viroze.

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. În cele trei săptămâni de observări, în Moldova au fost înregistrate 44 de cazuri de gripă, 20 dintre ele au fiind confirmate în laborator, a declarat pentru Sputnik vicedirectorul Centrului Național de Sănătate Publică, Constantin Spânu.

Potrivit acestuia, deocamdată domină tipul de gripă A(H1N1), dar a apărut și gripa de tip "B". După cum a concretizat specialistul, acestea sunt acele tipuri de gripă asupra cărora acționează vaccinul recomandat pentru acest sezon de Organizația Mondială a Sănătății.

Gripă porcină AH1N1 - Sputnik Moldova
Cum să ne protejăm de gripa A(H1N1)

Funcționarul a mai menţionat că Moldova se află în prezent la faza de creștere a morbidității cu gripă și viroze, care va continua până la sfârșitul lunii februarie. Dacă nu va interveni vreo tulpină mai agresivă, atunci în a doua decadă a lui februarie se va atinge vârful îmbolnăvirilor cu gripă, iar în a doua jumătate a lunii martie, tendința va fi în scădere.

Până la ziua de marți, 26 ianuarie, în Moldova au fost înregistrate 210 cazuri de infecții respiratorii acute la 100 de mii de populație. Pragul prevăzut pentru sezonul 2015-2016 constituie 314 cazuri.

În instituțiile preșcolare și școlare ţară, sunt în vigoare la moment directive speciale ale Ministerului Sănătății potrivit cărora, înainte de începerea cursurilor, copiii sunt examinați de medic, se face sistematic curățenie cu utilizarea mijloacelor dezinfectante.

Și spitalele din ţară au trecut la un regim special de activitate: pentru a evita răspândirea infecției, accesul rudelor la pacienți este limitat.

Fluxul de știri
0