Polonia va relua investigaţiile în cazul catastrofei avionului Tu-154

© Sputnik / Oleg MineevKatastrofa polského vládního letadla
Katastrofa polského vládního letadla - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez al Apărării, Bartolomei Mișcevici, a relatat că comisia va începe din nou cercetările - de la momentul reparării navei şi până la prăbușirea acesteia. Din comisie vor face parte experți polonezi și străini.

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Ministerul Apărării consideră că este necesară reluarea activităţii comisiei pentru investigarea cauzelor prăbușirii navei prezidențiale Tu-154 lângă Smolensk, la 10 aprilie 2010. Despre aceasta a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bartolomei Mișcevici, la un post de televiziune din Varșovia.

Дворец культуры и науки в Польше - Sputnik Moldova
Serviciile de informaţii poloneze, „lovite” de demisii

Avionul președintelui Poloniei, Leh Kacinski, s-a prăbușit lângă Smolensk în dimineața zilei de 10 aprilie 2010. La bord se aflau 96 de persoane (88 de pasageri și opt membri ai echipajului). Nu a supraviețuit nimeni. Au decedat președintele Poloniei, soția lui și mai mulţi reprezentanți ai conducerii țării. Ei se îndreptau spre Katîni pentru a participa la ceremonii funerare.

"Este o probabilitate de 99 la sută că în această săptămână comisia va fi convocată de Ministerul Apărării", a spus Mișcevici.

După tragedia de lângă Smolensk, comisia poloneză în frunte cu Eji Miller a efectuat cercetări și a prezentat un raport în care, între altele, se spune că unul din motivele catastrofei ar fi fost eroarea de pilotaj.

Fluxul de știri
0