Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veşti bune pentru oamenii de afaceri moldoveni, interesaţi de relaţiile cu Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariБаннер отборочного матча чемпионата Европы между Молдовой и Россией
Баннер отборочного матча чемпионата Европы между Молдовой и Россией - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul moldovean al Economiei anunţă că a avut loc prima întâlnire a conducătorilor departamentelor pentru cooperare economică internaţională din cadrul ministerelor economiei din Rusia şi Moldova, după învestirea la Chişinău a Guvernului Filip.

CHIŞINĂU, 1 feb – Sputnik. Conducătorii departamentelor pentru cooperare economică internaţională din cadrul Ministerului Economiei al Republicii Moldova şi ai instituţiei similare din Federaţia Rusă s-au întâlnit luni, 1 februarie 2016, într-o şedinţă, în cadrul căreia au stabilit o agendă comună în vederea relansării platformelor de comunicare şi cooperare economică bilaterală. Despre asta anunţă serviciul de presă al Ministerului Economiei (MEC).

comert stradal - Sputnik Moldova
Opinie: piaţa rusă - piaţa tradiţională pentru agricultura Moldovei

Instituţia a comunicat că „au fost puse în discuţie subiecte de pe agenda bilaterală precum eliminarea barierelor tarifare şi netarifare în calea comerţului, crearea Centrului de Expoziţii şi Comerţ „Moldova” în Moscova, aspecte de colaborare în domeniul transportului feroviar în ceea ce privește circulaţia trenurilor de călători pe ruta Republica Moldova — Federația Rusă” şi altele.

„În context, s-a comunicat despre deschiderea Republicii Moldova de a organiza reuniunea Comisiei interguvernamentale moldo-rusă pentru colaborare comercial-economică, în prima jumătate a anului curent, precum şi organizarea unei întâlniri bilaterale la nivel de copreședinți de comisie, în martie curent”, se spune în comunicatul MEC.

Sursa oficială precizează că reprezentanţii Federaţiei Ruse şi-au afirmat deschiderea spre îmbunătăţirea platformelor de comunicare pe diverse domenii care ar avea un impact pozitiv asupra relațiilor comercial-economice între cele două state.

Fluxul de știri
0