Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul va rămâne fără un cinematograf

© Sputnik / Miroslav Rotariședința primăriei заседание примэрии
ședința primăriei заседание примэрии - Sputnik Moldova
Abonare
Un funcționar de la primăria Chișinău a prezentat la ședința șefilor de direcții schița a două case de locuit care urmează a fi construite pe locul unde se află în prezent cinematograful „Gaudeamus”.

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik. Clădirea cinematografului „Gaudeamus" va fi demolată, iar  pe acel teren vor fi ridicate două case de locuit, a declarat luni la ședința operativă de la primăria Chișinău viceprimarul capitalei Nistor Grozavu.

Михай Волонтир и Александр Лазарев, Mihai Volontir - Sputnik Moldova
Filmele cu Mihai Volontir vor fi demonstrate la festivalul ”Întâlnire cu Rusia”

Funcționarul a prezentat consilierilor municipali schița viitoarelor construcții și a declarat că documentele referitoare la înălțarea noilor edificii se află în prezent la primărie pentru a fi examinate. Potrivit lui Nistor Grozavu,  proiectul noii construcții a fost deja coordonat cu primarul și cu arhitectul șef al Chișinăului.

„La parterul uneia dintre clădiri va fi deschis un cinematograf. Tot acolo sunt prevăzute spații comerciale și de birouri. Etajele superioare vor fi destinate pentru locuințe. Blocurile locative vor  avea și o curte interioară", a spus Grozavu.

Acesta a menționat, totodată, că actualmente clădirea cinematografului și terenul adiacent sunt în proprietate privată.

În ultimii ani, „Gaudeamus" a găzduit mai multe festivaluri de film, prezentări și premiere ale cinematografiei autohtone. Anul trecut, în luna octombrie, aici s-au desfășurat Zilele cinematografiei ruse în Moldova cu genericul „Întâlnire cu Rusia".

Fluxul de știri
0