Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Investigaţie privind intoxicarea cu gaz a membrilor familiei Baştovoi

© Savatie Baştovoi, FacebookBileţel, Baştovoi, Ambulanţa
Bileţel, Baştovoi, Ambulanţa - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura va clarifica de asemenea legalitatea acţiunilor medicilor de la serviciul de urgenţă care au fost chemaţi să le acorde ajutor medical victimelor.

CHIŞINĂU, 1 feb — Sputnik. Serviciul de presă al Procuraturii a comunicat că instituţia a dispus efectuarea investigaţiilor pentru a stabili circumstanţele exacte în care a fost posibilă intoxicaţia cu gaz a membrilor familiei Baştovoi, dar şi legalitatea acţiunilor medicilor de la urgenţă care au fost chemaţi să le acorde victimelor ajutor medical.

Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Femeia care a murit intoxicată cu gaz era soţia ex-deputatului Andrei Baştovoi

Cazul a avut loc pe 30 ianuarie, ora 19:35 în casa familiei Baştovoi de pe strada Asachi din capitală, în care a fost depistat cadavrul Svetlanei Baştovoi şi feciorul acesteia, care se afla în stare de inconştienţă.

„În rezultatul verificărilor, s-a constatat că gofra cazanului nu era unită ermetic la ieşirea cazanului, lipsea tirajul de la coş, iar hornul de pe acoperiş era surpat şi astupat, fapt care ar fi dus la evacuarea gazului CO2 în interiorul casei de locuit", se spune în comunicatul Procuraturii.

Nepotul fostului deputat Andrei Baştovoi, Savatie Baştovoi a postat duminică pe pagina sa de pe o reţea de socializare un bileţel pe care l-au lăsat medicii de la urgenţă, chemaţi pentru ajutor de fiul victimei, Mircea. Aceştia au găsit poarta încuiată şi ar fi plecat de la faţa locului lăsând doar un bileţel.

Procuratura subliniază că va asigura investigarea completă şi obiectivă a tuturor circumstanţelor cazului.

Fluxul de știri
0