Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Femeia care a murit intoxicată cu gaz era soţia ex-deputatului Andrei Baştovoi

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Abonare
Soţia fostului deputat Andrei Baştovoi a fost găsită moartă în propria casă. Ea a decedat în urma unei intoxicaţii cu gaz.

CHIŞINĂU, 31 ian — Sputnik. Svetlana Baştovoi a fost găsită fără suflare în locuinţa sa din strada Gheorghe Asachi, iar unul dintre fii ex-deputatului a ajuns la spital în stare de comă.

Tragedia s-a întâmplat în seara de sâmbătă, iar medicii veniţi la faţa locului nu au putut decât să constate decesul femeii în vârstă de 59 de ani.
Fiul acesteia, de 26 de ani, a fost transportat la spitalul "Sfânta Treime"din capitală. Între timp, starea acestuia s-a ameliorat, iar medicii au comunicat că acesta a ieşit din starea de comă.

Вино - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mamă şi fiu, intoxicaţi cu dioxid de carbon

Potrivit reprezentantului Departamentului Situaţiilor Excepţionale, în locuinţă s-ar fi produs o scurgere de gaz. Organele de drept urmează să investigate circumstanțele producerii incidentului și cauza decesului femeii.

Andrei Baştovoi a fost deputat în primul Parlament şi este semnatar al Declaraţiei de Independenţă. La moment, acesta este condamnat la 9 ani de închisoare, pentru că ar fi delapidat fonduri ale companiei Ascom Group, care aparţine omului de afaceri Anatol Stati, şi ar fi comandat omorârea a două persoane. În acelaşi dosar a figurat şi un alt fiu al lui Baştovoi, Valentin, care a fost condamnat la opt ani de privaţiune de libertate.

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a declarat că va semna un ordin de eliberare temporară a celor doi, pentru ca Andrei şi Valentin Baştovoi să poată participa la funeraliile Svetlanei Baştovoi.

Fluxul de știri
0