Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi promisiuni pentru participanţii la expoziţia "Fabricat în Moldova"

© Ministerul Economiei al Republicii Moldova Министерство экономики Молдовы
Министерство экономики Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei a promis că participanţii la expoziţia "Fabricat în Moldova" din 3-5 februarie vor beneficia de informaţii importante privind oportunităţile de afaceri.

CHIŞINĂU, 1 ian – Sputnik. Ministerul Economiei promite să organizeze pentru operatorii economici evenimente de informare privind accesul la finanţare, oportunităţi de afaceri şi implementarea standardelor. Toate acestea vor avea loc, potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, în cadrul Expoziţiei “Fabricat în Moldova”.

Instituţia subliniază că este vorba despre evenimentele din cadrul expoziţiei „Fabricat în Moldova”, ce va fi organizată în perioada 3-5 februarie curent de către Camera de Comerț și Industrie în parteneriat cu Ministerul Economiei.

Завод - Sputnik Moldova
Ce oportunităţi oferă expoziţia "Fabricat în Moldova" din acest an

„Conform agendei, ediția din acest an va include un amplu program pentru comunitatea de afaceri atât din țară, cât și de peste hotare, mese rotunde, târguri, expoziții, seminare ș.a. În cadrul a trei forumuri de afaceri bilaterale, moldo-român, moldo-ucrainean și moldo-belarus, antreprenorii vor putea comunica despre oportunitățile investiționale și stabili parteneriate pentru extinderea pieței de desfacere”, notează sursa.

Potrivit Ministerului Economiei, specialiştii instituţiei de resort vor susține trei seminare informative în domeniul infrastructurii calității, la care se vor axa pe noile reglementări promovate în domeniul supravegherii pieței și protecției consumatorului, implementarea Directivelor europene în domeniul metrologiei, oportunităţile privind implementarea standardelor europene etc.

„Scopul activităților este sporirea gradului de informare a mediului de afaceri, al autorităţilor de reglementare şi părţilor interesate privind reformele, schimbările şi armonizarea cadrului legal naţional în domeniul infrastructurii calităţii, în contextul implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător”, a mai subliniat sursa.

Instituţia mai menţionează că vor avea loc şi seminare tematice dedicate exportului, afacerilor în domeniul surselor de energie regenerabile, accesului la finanțare. Astfel, MIEPO va desfășura seminarul „Instrumente de Promovare a Exportului”, Agenția pentru Eficiență Energetică „Perspectivele de dezvoltare a sectorului biocombustibililor solizi în Republica Moldova”, iar ODIMM va susține un seminar pe tema „Credite accesibile cu garanţiile financiare”.

Fluxul de știri
0