Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce oportunităţi oferă expoziţia "Fabricat în Moldova" din acest an

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaЗавод
Завод - Sputnik Moldova
Abonare
La expoziţia "Fabricat în Modldova", care va începe la 3 februarie curent, oamenii de afaceri moldoveni vor avea posibilitatea să stabilească contacte comerciale noi în Belarus, România şi Ucraina.

CHIŞINĂU, 28 ian – Sputnik. Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a anunţat că expoziția națională „Fabricat în Moldova” din acest an va găzdui mai multe reuniuni ale oamenilor de afaceri din Moldova, România, Belarus și Ucraina.

Russia Bans Meat Imports From Montenegro Over Re-export From EU: Watchdog - Sputnik Moldova
Eliberarea actelor la exportul produselor de origine animală, simplificată

Instituţia informează că inaugurarea expoziției va avea loc miercuri, 03 februarie, ora 11:00,  în incinta Pavilionului Nr. 2 al CIE „Moldexpo”. În cadrul acesteia, pe lângă activitatea expozițională, se va desfășura și Programul de afaceri dedicat operatorilor economici cu scopul intensificării dialogului cu autoritățile publice. Totodată, acesta va deschide posibilitatea de a discuta oportunitățile investiționale și comerciale pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea partenerilor străini.

În prima zi a expoziției, menţionează CCI, va avea loc forumul bilateral moldo – român, organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR). Evenimentul va fi găzduit de președintele CCIRM, Valeriu Lazăr, președintele CCIR, Mihai Daraban, cu participarea viceprim-ministrului Octavian Calmâc și Ambasadorului României, Marius Lazurca. În cadrul forumului vor fi discutate posibilităţile de promovare a relaţiilor comercial-economice moldo-române, oportunităţile de export/import în diverse domenii, precum şi posibilitatea de iniţiere a parteneriatelor de afaceri durabile. Forumul va avea loc miercuri, 03 februarie, ora 14:00 în incinta restaurantului „Casa Vinului”, sala mică.

Встреча премьера РМ Кирилла Габурич и премьера РФ Дмитрия Медведева на Саммите глав СНГ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
FR disponibilă să continue redeschiderea pieţei pentru produsele RM

Pentru stabilirea unor noi colaborări, CCI invită operatorii economici la reuniunea oamenilor de afaceri din Moldova și Belarus. Din componenţa delegaţiei belaruse vor face parte 11 companii, cu următoarele domenii de activitate: fabricarea produselor agricole și de morărit; industria cerealieră; fabricarea produselor din lemn destinate utilizării în industria construcțiilor; fabricarea produselor parafarmaceutice; fabricarea componentelor și echipamentelor electro-mecanice și a instrumentelor optice; fabricarea autovehiculelor de transport rutier de standard european; fabricarea produselor din mase plastice și poliester; fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor și a îngrășămintelor pentru creșterea plantelor; fabricarea articolelor din turbă, substraturi pentru ambalarea și depozitare fructelor; fabricarea articolelor de marochinărie și a altor articole din piele; fabricarea produselor farmaceutice. Evenimentul va avea loc la 4 februarie 2016, începând cu ora 10:00 în incinta sălii de conferințe a CCI.

Posibilitățile de intensificare a comerţului şi utilizarea avantajoasă a preferințelor comerciale în contextul integrării europene, vor fi discutate în cadrul unei mese rotunde moldo-ucrainene. De asemenea, evenimentul va include prezentări de companii și întrevederi B2B în cadrul cărorara operatorii economici își vor putea găsi noi parteneri de afacaeri. Masa rotundă va avea loc pe data de 5 februarie 2016 la ora 09:30 în incinta sălii de conferințe a CCI, mai informeazpă instituţia.

Fluxul de știri
0