Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu acest tip de grenadă a fost comis atacul la casa guvernatorului BNM

© gunmodel.ruГраната РГ-42, Grenadă ofensivă RG-42
Граната РГ-42, Grenadă ofensivă RG-42 - Sputnik Moldova
Abonare
Atacul asupra casei lui Dorin Drăguţanu a fost comis cu o grenadă din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a cărei rază de distrugere este de aproximativ 30 de metri.

CHIŞINĂU, 1 feb – Sputnik. Serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei anunţă că informaţia despre producerea deflagraţiei la casa de locuit din sectorul Ciocana al capitalei, care îi aparţine guvernatorului BNM, le-a parvenit la ora 13.00. Sursa subliniază că explozia a fost provocată de o grenadă de modelul RG-42.

„Conform primelor informaţii constatate, explozia s-a produs la balconul de la etajul doi al casei şi a fost provocată de o grenadă de tip RG-42”, a anunţat serviciul de presă al IGP.

Ofiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce riscă autorii atacului comis asupra casei guvernatorului BNM

Sursa a conformat faptul că nici unul dintre proprietari nu a avut de suferit, iar poliţiştii şi procurorii acumulează toate probele în vederea investigării acestui caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 278 „Actul terorist”.

Totodată, serviciile de investigaţii ale Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău întreprind acţiuni concrete în vederea identificării şi reţinerii persoanelor implicate în acest caz.

Potrivit specialiştilor, Grenada RG-42 este una de tip ofensiv. Aceasta a fost utilizată pe larg de trupele sovietice în perioada celui de Al Doilea Război Mondial, iar ulterior a fost luată la înarmare în mai multe ţări.

RG-42 are o construcţie simplă, fiind dotată cu o 110 grame de material exploziv, în jurul căruia, în vederea asigurării unei capacităţi de distrugere mai mare, sunt montate cel puţin patru straturi de bandă din oţel moale, care produce schije. Raza de răspândire a schijelor este de aproximativ 30 de metri.

Fluxul de știri
0