Numărul victimelor exploziei de la Damasc a ajuns la 76

© Sputnik / Michael AlaeddinRaunioita Syyrian Homsissa
Raunioita Syyrian Homsissa - Sputnik Moldova
Abonare
Trei explozii au răsunat duminică într-un cartier şiit din capitala siriană. Responsabilitatea pentru atac, potrivit canalului „Al Jazeera", a luat-o asupra sa gruparea „Stat Islamic".

CHIŞINĂU, 1 feb — Sputnik. Numărul morţilor în capitala siriană a ajuns la 76, iar alte 110 persoane au fost rănite, informează postul CCTV, cu referire la datele Ministerului sirian de Interne, potrivit RIA Novosti.

Anterior, se vorbea despre 59 de persoane decedate şi 128 rănite.

Кенгуру в Московском зоопарке - Sputnik Moldova
„Noile tehnologii” ale SI: plasarea explozibilului în marsupiul cangurilor

Duminică, într-un cartier şiit din capitala Siriei, s-au produs trei explozii. Un dispozitiv exploziv a fost declanşat de terorişti de la distanţă, acesta fiind plasat într-un automobil. Şi tot atunci, în apropiere s-a aruncat în aer un terorist-kamikaze, într-un autobuz de rută. La distanţă de doar câteva minute, încă un terorist sinucigaş a declanşat o explozie.

Postul TV „Al Jazeera" a comunicat că atacul terorist şi l-a asumat gruparea „Stat Islamic", organizaţie interzisă în Rusia.

Ministerul de externe al Siriei a expediat duminică o scrisoare la Consiliul de Securitate al ONU şi secretarului general al organizaţiei, în care a calificat atentatele teroriste de la Damasc drept o încercare de a împiedica începerea negocierilor siriene de la Geneva.

Fluxul de știri
0