„Noile tehnologii” ale SI: plasarea explozibilului în marsupiul cangurilor

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaКенгуру в Московском зоопарке
Кенгуру в Московском зоопарке - Sputnik Moldova
Abonare
Aceasta este metoda la care a decis să recurgă un jihadist de 19 ani cu cetățenie australiană.

CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. Ideea de a plasa dispozitivul explozibil în marsupiul cangurilor îi aparține unui australian suspectat că ar avea legături cu gruparea teroristă „Statul Islamic", transmite RIA Novosti cu referire la ziarul „Herald Sun" din Melbourne.

Tânărul Ramadan Besim, în vârstă de 19 ani, a fost adus în fața judecății fiind acuzat de planificarea unui atac terorist al grupării „Statul Islamic" în Melbourne sau într-un oraș situat în apropiere.

Pistol - Sputnik Moldova
Statul Islamic planifica atentate sinucigașe în Germania

Conform materialelor anchetei, Besim a discutat cu presupușii teroriști despre posibilitatea de a plasa dispozitivul explozibil în marsupiul unui cangur, intenționând să imprime pe animal simbolul IS și să-i dea drumul printre polițiștii din Melbourne sau din localitatea Dandenong în timpul ceremoniei dedicate Zilei veteranilor.

Acuzațiile împotriva lui Besim au la bază corespondența acestuia de pe internet, în care punea la cale asasinarea unui ofițer de poliție, exprimându-şi dorința de a-l decapita pe acesta şi de a trage ulterior în trecători cu arma din dotare a omului legii.

La judecată, tânărul nu și-a recunoscut vina.

Fluxul de știri
0