Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizia privind scumpirea abonamentelor la troleibuze ar putea fi anulată

© Sputnik / Евгений ПанасенкоТроллейбус
Троллейбус - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile de la Chișinău au recomandat conducerii Regiei Transport Electric din capitală să anuleze majorarea tarifelor pentru abonamente la călătoriile cu troleibuzul.

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik. Viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu, a îndemnat conducerea Regiei Transport Electric din capitală, la ședința serviciilor municipale de luni, să revină la prețurile anterioare ale abonamentelor pentru călătoria cu troleibuzul.

Potrivit acestuia, scumpirea abonamentelor cu 8% nu este justificată. Mai mult, Grozavu a subliniat că această problemă nu a fost discutată la ședința consiliului municipal.

"Vă recomand să anulați această decizie și să prezentați calcule argumentate la direcția finanțe a Primăriei și la Consiliul municipal. Imediat ce consiliul municipal își va spune cuvântul, vom reveni la această problemă", a spus Grozavu.

Социальные сети - Sputnik Moldova
Societate
Chirtoacă promite WI-FI gratuit în troleibuzele din capitală

Șeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, a menţionat că majorarea prețului la abonamente este motivată de pierderile pe care le suportă compania din cauza majorării tarifelor la electricitate.

"Noi am acționat conform dispoziției consiliului municipal care presupune că Regia Transport Electric este în drept să stabilească tarifele la abonamente pentru persoanele fizice și juridice. Lucru pe care l-am şi făcut conform legii. Aceasta a avut loc pe fundalul majorării tarifelor la electricitate cu 40%. Noi deja am majorat prețul la abonamente cu 8%", a spus Margoci.

Șeful Regiei Transport Electric a precizat că numărul de persoane care procură abonamente nu este prea mare.

"Zilnic, parcul orășenesc de troleibuze deservește mai mult de 320 de mii de pasageri. Și doar două mii dintre ei cumpără abonamente. Repet, dacă omul nu vrea să cumpere abonament, atunci să cumpere bilet. Evident, vom prezenta toate documentele necesare la direcția finanțe", a spus Margoci.

Anterior, Regia Transport Electric din Chișinău a anunțat că de la 1 februarie, abonamentele pentru troleibuze în Chișinău se vor scumpi cu 20 de lei pentru persoanele fizice, de la 180 la 200 de lei, iar pentru cele juridice — de la 300 la 320 de lei.

Fluxul de știri
0