Risc de atacuri teroriste în mai multe capitale europene

© Sputnik / Галина Азуле / Accesați arhiva multimediaСитуация в Париже после серии терактов
Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Poliţia din Austria este în alertă şi a sporit măsurile de securitate la Viena, ca urmare a unor avertismente privind riscul producerii unor acţiuni teroriste.

CHIŞINĂU, 27 dec — Sputnik. Poliția austriacă a fost avertizată sâmbătă de un serviciu secret străin în privinţa riscului unor atentate teroriste ce s-ar putea produce în mai multe capitale europene în perioada sărbătorilor de iarnă, informează agenția Reuters, potrivit AGERPRES.

Informația primită din partea respectivului serviciu secret — care nu este dezvăluit — cuprinde și nume cu posibili teroriști, dar verificările preliminare nu au condus la confirmarea unor acțiuni iminente, se arată într-un comunicat emis de poliția austriacă.

Горожане около театра Батаклан в Париже, в память о жертвах крупнейшего в истории Франции террористического акта, произошедшего 13 ноября 2015 года в Париже - Sputnik Moldova
Terorismul, marea provocare şi examenul picat

În acest text se mai menționează că avertismentul a fost transmis cu câteva zile înainte de Crăciun și autorităților din alte state europene — de asemenea neprecizate — și el face referire la posibile atacuri armate sau la detonarea de explozivi în zonele aglomerate.

Prin urmare, poliția austriacă precizează că au fost sporite măsurile de securitate la Viena, în special la evenimentele unde se strâng mulți oameni, și atrage atenția populației să se aștepte la controale prin sacoșe, rucsacuri și alte obiecte ce pot fi folosite pentru a ascunde dispozitive explozive.

Fluxul de știri
0