Cameroon vrea să limiteze accesul imigranților din UE la beneficiile sociale

© Sputnik / Виктор ТолочкоБританский парламент
Британский парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Europeană a recunoscut că actuala situație din Marea Britanie corespunde criteriilor de lansare a mecanismului "frânării de urgenţă", ceea ce îi va permite lui Cameroon să limiteze accesul imigranților de muncă din UE la beneficiile sociale (plăți), pentru o perioadă de patru ani.

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik.  Cancelaria prim-ministrului britanic David Cameroon a confirmat că Uniunea Europeană a acceptat să-i ofere Marii Britanii, fără nicio amânare, dreptul de a introduce restricţii în privinţa accesului imigranților din UE la beneficiile sociale.

"Cât privește problema accesului la beneficiile sociale, Comisia Europeană a adoptat un text care indică clar că actuala situație din Britania corespund criteriilor de lansare a mecanismului "frânării de urgenţă". Aceasta înseamnă că prim-ministrul își poate îndeplini promisiunea de a limita accesul la beneficiile sociale a imigranților de muncă din UE pentru o perioadă de patru ani", se spune în declarația cancelariei premierului.

Беженцы на острове Лесбос в Греции - Sputnik Moldova
Criza imigraţiei dezbină Europa

Cameroon solicită, în cadrul negocierilor cu UE privind modificările condițiilor de membru al Britaniei în Uniune, să i se ofere Regatului Unit dreptul de a nu achita indemnizații sociale imigranților de muncă din țările UE, pe parcursul a patru ani după sosirea lor. Astfel, el vrea să reducă numărul de imigranți care se folosesc de beneficiile sistemului social britanic.

La moment, Uniunea Europeană elaborează un sistem, numită de mass-media "frânarea de urgenţă", care i-ar permite Marii Britanii și oricărei altei țări din UE să limiteze accesul la beneficiile sociale pentru imigranții din alte state UE, dacă acest lucru va putea fi motivat printr-o împovărare prea mare a sistemului social.

Fluxul de știri
0