Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bazele aeriene turce, în alertă maximă

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaПролет самолетов СУ-24.
Пролет самолетов СУ-24. - Sputnik Moldova
Abonare
Bazele aeriene din Turcia se află în alertă maximă, după ce vineri autorităţile au declarat că un avion rusesc i-a încălcat spațiul aerian.

CHIŞINĂU, 31 ian — Sputnik. La bazele aeriene din Turcia a fost instituit nivelul sporit, „portocaliu", de alarmă, a comunicat duminică agenţia Anadolu, citată de RIA Novosti. Potrivit unor surse militare, acest nivel de alertă presupune că forţele aeriene „sunt gata pentru orice situaţii", iar piloţii pot răspunde imediat oricăror ameninţări, fără a cere acceptul comandamentului

Vineri, Ministerul turc de externe a declarat că un Su-34 al Forţelor Armate Spaţiale ruse a încălcat spaţiul aerian al ţării.

Обращение президента РФ В.Путина с ежегодным посланием к Федеральному Собранию - Sputnik Moldova
Politică
Putin a explicat cât costă roşiile turceşti, după incidentul cu avionul Su-24

Reprezentantul Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a calificat sâmbătă declaraţia făcută de Ankara drept propagandă fără temei, precizând că nici un avion al forţelor armate ruse, dislocate în Siria, nu au violat spaţiul aerian turc.

După nota Ministerului de Externe, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că ar vrea să discute cu preşedintele rus Vladimir Putin. În context, Ministerul rus al Apărării a dezminţit toate acuzaţiile aduse în legătură cu pretinsa încălcare a spaţiului aerian, iar vicepreşedintele Comitetului pentru afaceri externe a Dumei de Stat, Leonid Calaşnikov a opinat Erdogan vrea cu orice preţ să se întâlnească cu Putin, folosind pentru asta toate posibilităţile, cum ar fi şi declaraţia actuală privind încălcarea frontierei aeriene a Turciei

Relaţiile diplomatice dintre Turcia şi Siria au fost afectate grav la 24 noiembrie, când un bombardier al forţelor armate ruse a fost doborât de un F-16 aparţinând armatei turce, deasupra graniței cu Siria. Unul dintre piloţi a reuşit să se salveze, iar altul a fost ucis de insurgenţii islamişti.

Fluxul de știri
0