Cel puţin 39 de morţi într-un naufragiu produs în Marea Egee

© Sputnik / Сергей Строителев / Accesați arhiva multimediaСитуация с беженцами на греческом острове Лесбос
Ситуация с беженцами на греческом острове Лесбос - Sputnik Moldova
Abonare
Ambarcaţiunea care transporta migranţi spre insula greacă Lesbos a naufragiat în apropiere de ţărmul Turciei. Garda de coastă turcă a reuşit să salveze în jur de 70 de persoane.

CHIŞINĂU, 30 ian — Sputnik. Cel puţin 39 de persoane, inclusiv cinci copii, şi-au pierdut viaţa după ce o ambarcaţiune cu migranţi ilegali a naufragiat în Marea Egee, nu departe de coasta turcă, informează publicaţia Hurriyet, citată de RIA Novosti.

Беженцы на острове Лесбос в Греции - Sputnik Moldova
Criza imigraţiei dezbină Europa

Migranții, originari din Siria, Afganistan și din Myanmar, intenţionau să ajungă în insula greacă Lesbos. Un cetăţean turc a fost reţinut, fiind bănuit de trafic ilegal de refugiaţi în Grecia.

Paza de coastă turcă a salvat, potrivit unor surse diferite, între 62 şi 75 de persoane, provenind din Afganistan, Siria şi Myanmar. Nu se ştie care este numărul celor daţi dispăruţi.

Potrivit datelor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), pe parcursul anului 2015 peste 847 de mii de migranţi din Siria şi din alte ţări au ajuns în Grecia pe cale maritimă. Peste 800 s-au înecat în Marea Egee. Iarna, din cauza condiţiilor meteorologice, această cale devine şi mai periculoasă. Doar în ianuarie curent, peste 52 de mii de refugiaţi au ajuns la bordul unor ambarcaţiuni din Turcia în Grecia, iar aproximativ 200 şi-au pierdut viaţa.

Fluxul de știri
0