Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Top-5 țări din care vin cei mai mulți bani în Moldova

© Sputnik / Evgheni PanasencoБанк
Банк - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un an, volumul transferurilor bănești care vin în Moldova din străinătate s-a redus cu 16%. În structura transferurilor valutare domină dolarul, urmat de euro și rubla rusească.

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. Rusia continuă să rămână lider în privinţa transferurilor bănești care se fac în Moldova. În 2015, volumul transferurilor din FR în favoarea persoanelor fizice, efectuate prin intermediul băncilor din ţară, a constituit 487,96 milioane de dolari SUA sau 43,2% din volumul total de transferuri care s-au făcut în ţară, transmite serviciul de presă al Băncii Naționale.

валюта - Sputnik Moldova
Cei mai mulți bani ajung în Moldova din Rusia

Pe locul doi după numărul de transferuri în ţară se situează Italia (131,91 de milioane de dolari). Pe locul trei se află Israelul (119,55 milioane de dolari), iar pe locul patru — SUA (103,57 milioane de dolari). Top cinci este încheiat de Marea Britanie (35,91milioane de dolari).

Potrivit rezultatelor anului 2015, volumul transferurilor de peste hotarelor în favoarea persoanelor fizice, efectuate prin intermediul băncilor din Moldova, a atins 1 miliard 129,36 milioane de dolari SUA, în scădere cu 16,2%.

În structura transferurilor valutare domină dolarul, după care urmează euro și rubla rusească.

Banca Națională subliniază că transferurile bănești de peste hotare în favoarea persoanelor fizice, efectuate prin intermediul băncilor, nu aparţin doar gastarbeiter-ilor, ci includ și alte transferuri valutare, cum ar fi pensiile, salariile etc.

Fluxul de știri
0