Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cei mai mulți bani ajung în Moldova din Rusia

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaвалюта
валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei: in pofida faptului că volumul transferurilor din Rusia s-a redus, FR rămâne pe primul loc în privinţa volumul transferurilor bănești în țara noastră.

 

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Rusia rămâne lider în ceea ce priveşte volumul transferurilor bănești în Moldova prin intermediul băncilor. În ianuarie-august 2015, acestea au constituit aproximativ 35,89 de milioane de dolari SUA sau 44,3% din volumul total de transferuri care au ajuns în țară, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Pe locul doi după volumul transferurilor în RM este Israelul (9,05 milioane de dolari). Pe locul trei se situează Italia (8,88 de milioane de dolari), pe locul patru este SUA (7,25 de milioane de dolari), iar pe locul cinci  - Marea Britanie (2,72 de milioane de dolari).

Potrivit datelor pentru primele opt luni din anul curent, transferurile de peste hotare în favoarea persoanelor fizice, efectuate prin băncile din Moldova, au atins 743,84 de milioane de dolari SUA, ceea ce este cu 32,4% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

”Fluctuațiile cursului de schimb al valutei naționale față de dolar au dus la diminuarea transferurilor bănești cu 15,3%”, precizează BNM.

Totodată, tendinţele negative în ceea ce ţine de transferurile bănești de peste hotare se explică, potrivit specialiștilor BNM, prin reducerea considerabilă a transferurilor din Rusia. Volumul transferurilor din FR către ţara noastră s-au redus în ianuarie-august a anului în curs cu 34,5%.

 

Fluxul de știri
0