Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Tiraspol au apărut primele frizerii sociale

© Sputnik / Ирина ЛяховаГосадминистрация Тирасполя-Антикризисный штаб-Соцпарикмахерские
Госадминистрация Тирасполя-Антикризисный штаб-Соцпарикмахерские - Sputnik Moldova
Abonare
Deschiderea saloanelor de clasa econom a devenit una din măsurile anticriză ale centrului anticriză din orașul Tiraspol, care, in pofida unor aprecieri critice ale scepticilor, s-au dovedit a fi eficiente.

TIRASPOL, 29 ian — Sputnik, Irina Leahova. Una dintre măsurile de ajutorului social acordat persoanelor vulnerabile din punct de vedere material din Transnistria, în condițiile dificile de criză economică din regiune, a fost apariția unor frizerii care oferă servicii de două ori mai ieftine decât în celelalte saloane.

Potrivit șefului adjunct al Administrația de Stat de la Tiraspol, președintelui statului-major anticriză al orașului Elena Cojocari, chiar dacă mulți au privit cu scepticism această idee, acest proiect se bucură de un anumit succes.

"Noi constatăm că zilnic în fiecare dintre frizeriile sociale sunt deserviți aproximativ 15 persoane din categoria cetățenilor care beneficiază de înlesniri și cam tot atâția oameni care nu au drepturi preferențiale, dar vin totuși aici, deoarece prețurile în aceste saloane de clasa econom sunt practic de două ori mai mici decât în alte frizerii", a explicat Cojocari.

Железнодорожный светофор - Sputnik Moldova
Ucraina și Moldova vor restabili calea ferată care ocolește Transnistria

Tiraspolul a devenit prima localitate din Transnistria unde a fost implementat un asemenea proiect și în două luni în oraș au apărut deja trei frizerii sociale.

Structura anticriză creată de administrația de la Tiraspolului, la indicaţia președintelui nerecunoscutei RMN, Evghenii Șevciuk, s-a îngrijit şi de grijă și de deschiderea magazinelor sociale. În trei luni ale anului trecut, în oraș au apărut șase magazine "Veteran" și un magazin "Student", în care categoriile respective de cumpărători pot face cumpărături la prețuri preferențiale.

"Două dintre magazinele sociale au fost deschise în clădiri care se află în proprietate municipală, pe care noi le-am dat în arendă", a precizat Elena Cojocari.

Fluxul de știri
0