Ucraina și Moldova vor restabili calea ferată care ocolește Transnistria

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaЖелезнодорожный светофор
Железнодорожный светофор - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit contractului, cele două țări vor organiza circulația a cel puţin șase perechi de trenuri pe zi. Restabilirea porțiunii de cale ferată va crea un confort în domeniul transporturilor de mărfuri.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Căile ferate ale Ucrainei și Moldovei s-au înțeles să realizeze un proiect de restabilire a porțiunii de cale ferată pe sectorul Berezino — Basarabeasca, care ocoleşte teritoriul Transnistriei, transmite RIA Novosti cu referire la serviciul de presă al întreprinderii Calea Ferată a Ucrainei.

”Acesta este un drum direct din Moldova spre porturile din Odessa. Sectorul Berezino — Basarabeasca are importanță ca o cale de legătură cu Moldova, ocolind Transnistria. După restabilire, această segment de cale ferată va oferi comodități suplimentare pentru o logistică eficientă în domeniul transporturilor de mărfuri”, îl citează serviciul de presă pe  Alecsandr Zavgorodnîi, director general interimar al instituţiei ucrainene de resort.

În cadrul tratativelor, s-a ajuns la înțelegerea cu privire la restabilirea circulaţiei și reparația capitală a infrastructurii pe acest sector. Condițiile necesare pentru realizarea acestui proiect sunt organizarea circulaţiei a cel puțin de șase perechi de trenuri în 24 de ore, în conformitate cu legislația în vigoare a Ucrainei și Moldovei, dar și includerea proiectului în planul de finanțare a căilor ferate pentru 2016. Iniţiatorii proiectului vor căuta de asemenea şi investitori. Potrivit calculelor prealabile, lucrările vor începe în vara anului viitor.

Anterior, partea moldovenească i-a propus Ucrainei să reia circulaţia directă pe calea ferată, care a fost întreruptă.

Fluxul de știri
0