Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Arsenal de muniţii şi substanţe toxice, depistate de poliţie

© Sputnik / Мирослав Ротарьпереплавка оружия topirea armamentului
переплавка оружия topirea armamentului - Sputnik Moldova
Abonare
Cartuşe, pistoale automate şi peste 4,5 kg de mercur alb au fost depistate de poliţie în cadrul unei operaţiuni de investigare a activităţii unei grupări criminale transnaţionale.

CHIŞINĂU, 29 ian – Sputnik. Peste 200 de mii  de cartuşe calibru 5,45 pentru pistoale automate AK şi peste 4,5 kg de mercur alb, au fost depistate de poliţie în cadrul unei operaţiuni de investigare a activităţii unei grupări criminale transnaţionale.

Oamenii legii au anihilat o filieră de desfacere în interiorul ţării a muniţiilor militare şi substanţelor radioactive cu efect toxic pronunţat.

Potrivit poliţiei, din grupare fac parte 12 persoane. Acestea au fost urmărite de oamenii legii aproape luni.

„În cadrul investigațiilor polițienești,  au apărut bănuieli privind  iniţierea pregătirilor de atentate la săvârşirea infracţiunilor deosebit de grave şi excepţional de grave, cu folosirea  armelor şi muniţiilor, inclusiv armelor chimice, cu efect toxic, în vederea destabilizării ordinii publice şi provocării în mediul social a unei crize de linişte şi siguranţă, fapt condiţionat de posibile interese externe”, anunţă inspectoratul General de Poliţie.

Прокурор сектора Рышкановка Игорь Попа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Componente de arme chimice şi explozibil, vândute de pensionari la Chişinău

Forțele de ordine au stabilit că pe parcursul lunilor decembrie  – ianuarie, pe teritoriul ţării a fost constatată apariţia cantităţilor masive de mercur alb şi muniţii militare de ofensivă din regiunea transnistreană.

În cadrul a cinci percheziții la domiciliu, forțele de ordine au confiscat arme și muniții, precum și substanțe radioactive.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. Pentru crearea unei organizaţii criminale, legea prevede închisoare de la 8 la 15 ani, sau chiar detenţie pe viaţă.

O persoană din grupare a fost arestată pe un termen de 30 de zile.

Cercetările continuă inclusiv şi sub aspectul documentării altor infracţiuni ce ţin de circulaţia ilegală a armelor şi muniţiilor, precum şi a substanţelor radioactive sau toxice.

Fluxul de știri
0