Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

BNM a revăzut prognoza inflației pentru acest an

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii de la Banca Națională a Moldovei presupun că, în cel de-al treilea trimestru al lui 2017, nivelul inflației va reveni în limitele stabilite de regulator.

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a revăzut prognoza medie a inflației pentru 2016, reducând-o cu 1,8 puncte procentuale. Astfel, în acest an se așteaptă o creștere a indicatorului până la 10,1%, comunică Banca Națională.

bani - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Expert: când să așteptăm o creștere economică în Moldova

Potrivit acestei noi runde de prognoze, în anul 2017 inflația medie anuală va constitui 6,6%. Specialiștii Băncii Naționale presupun că indicatorul va reveni la limita stabilită de regulatorul peţei financiare, de ± 1,5 puncte procentuale, de la 5% în trimestrul trei al anului 2017.

Un studiu mai detaliată privind situația macroeconomică, prognoza medie a inflației, potențiale riscuri și provocările cu care se va confrunta politica monetar-creditară, vor fi prezentate la 4 februarie, în Raportul trimestrial asupra inflației, nr.1.

În octombrie 2015, Banca Națională a prognozat o rată a inflației în anul curent de până la 11%.

Fluxul de știri
0