Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: când să așteptăm o creștere economică în Moldova

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii subliniază că economia moldovenească a păşit în anul 2016 în stare de criză și, cel mai probabil, tendință respectivă se va păstra pe parcursul anului în curs, cel puțin în prima jumătate a acestuia.

CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik, Daria Cernega. O ușoară creștere a economiei moldovenești e posibilă în trimestrul trei al anului 2016, a declarat pentru Sputnik Alexandru Fală, expert al Centrului analitic independent Expert-grup.

Şedinţa Comisiei economie, buget şi finanţe - Sputnik Moldova
Constatare alarmantă: modelul economic moldovenesc se prăbuşeşte

Joia trecută, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a declarat că dacă veniturile și cheltuielile din bugetul de stat se vor menține la același nivel ca și în ianuarie, atunci deficitul bugetar în februarie va ajunge la un miliard de lei.

Potrivit lui Fală, în 2016 va continua tendința de diminuare a economiei moldovenești, deși o ușoară creștere se poate aștepta în trimestrul trei.

"Creșterea nu se va datora relansării economice, ci modelului istoric de dezvoltare a economiei noastre. Noi considerăm că în 2016 agricultura va fi în creștere. Există o oarecare trendinţă compensatorie: dacă în anul precedent agricultură a fost în declin, atunci în următorul se va înregistra o creștere. O astfel de situație s-a repetat de mai multe ori", a opinat specialistul.

Experții subliniază că economia moldovenească a păşit în anul 2016 în stare de criză și, cel mai probabil, tendință respectivă se va păstra pe parcursul anului în curs, cel puțin în prima jumătate a acestuia.

Fluxul de știri
0