Circa 40% dintre germani se pronunţă pentru demisia Angelei Merkel

© Sputnik / Елена Шестернина / Accesați arhiva multimediaМитинг в поддержку беженцев.
Митинг в поддержку беженцев. - Sputnik Moldova
Abonare
Cauza principală care a provocat nemulțumirea față de autorități și personal față de doamna cancelar este poziția acestora vizavi de problemele migrației.

Chișinău, 29 ian — Sputnik. Circa 40 la sută dintre cetățenii Germaniei cer demisia cancelarului Angela Merkel, din cauza modului în care a abortat aceasta chestiunea reglementării crizei migraționale, transmite RIA Novosti cu referire la sondajul realizat de institutul INSA pentru revista germană „Focus".

În 2015 Germania a primit aproximativ 1,1 milioane de refugiați.

Conform datelor sondajului, 39,9% dintre respondenți optează pentru demisia lui Merkel, majoritatea adversarilor cancelarului fiind susţinători ai partidului „Alternativa pentru Germania" (64,6%).

Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на торжественном открытии Ганноверской промышленной ярмарки - Sputnik Moldova
Politică
„Der Spiegel”: foștii „prieteni” încearcă s-o înlăture pe Merkel de la putere

Pe de altă parte, părerea precum că politica susținută de Angela Merkel în problema refugiaților nu este un motiv pentru ca aceasta să-și dea demisia a fost exprimată de 45,2% dintre respondenți.

La sondajul realizat între 22 și 25 ianuarie au participat 2047 de locuitori ai Germaniei.

Pe data de 19 ianuarie, Merkel a primit o scrisoare semnată de 44 de deputați în Bundestag din partea fracțiunilor CDU și CSU (Uniunea Creștin-Democrată și Uniunea Creștin-Socială) în care parlamentarii solicită să fie operate modificări în politica migrațională a guvernului.

Discuțiile cu privire la faptul că țara acceptă prea mulți imigranți și refugiaţi care nu reușesc să se integreze în societatea germană au devenit şi mai aprinse după evenimentele care s-au produs în noaptea de Anul Nou într-un șir de orașe din țară, fiind vorba în primul rând de Köln, unde locuitorii, mai ales femeile, au fost atacați de imigranți. La poliție au fost depuse peste 600 de plângeri legate de bătăi, furturi și agresiune sexuală, fiind constatate inclusiv cazuri de viol.

Fluxul de știri
0