Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Angajatul Armatei Naţionale care a omorât un om, în arest preventiv

© Sputnik / Vladimir PolusatovAccident
Accident - Sputnik Moldova
Abonare
Arest pentru conducătorul auto care a doborât un stâlp de electricitate, cauzând moartea unei persoane şi rănind alte cinci persoane.

CHIŞINĂU, 29 ian – Sputnik. Procuratura municipiului Chişinău i-a înaintat vineri învinuirea unui locuitor al capitalei care, acum trei zile, a doborât cu maşina un stâlp de electricitate, cauzând moartea unui bărbat şi rănirea altor cinci persoane.

пешеходный переход trecere de pietoni - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste 600 de pietoni au fost accidentați de la începutul anului în Moldova

La demersul procurorilor, pe numele învinuitului a fost eliberat mandat de arestare preventiva pentru 20 zile.

Tragicul accident a avut loc la 26 ianuarie, pe strada Lunca Bâcului din sectorul Ciocana al capitalei. Învinuitul se afla în stare de ebrietate la volan. La un moment dat, acesta a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat cu maşina într-un stâlp de electricitate.

Stâlpul a căzut peste şase persoane. Una dintre ele a decedat pe loc, iar celelalte cinci au fost internate la spital cu diverse traumatisme. Victimele au vârste cuprinse între 30 – 54 de ani.

Fiind supus testării alcooscopice, în aerul expirat de învinuit a fost stabilită o concentraţie a vaporilor de alcool de 0,62 mg/litru, ceea ce este calificat ca stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. Învinuitul are 24 de ani şi este militar prin contract al Bazei de Instruire a Armatei Naţionale.

Автомобиль стоит у стоп-линии перед пешеходным переходом - Sputnik Moldova
Societate
La Chișinău, pietonii sunt accidentați chiar pe zebră

Potrivit procurorilor, bărbatul care a decedat în urma accidentului, avea 43 de ani şi activa în calitate de inginer la o întreprindere, iar în acea seară se întorcea acasă de la serviciu.

În prezent, trei dintre victimele rănite au fost deja externate din spital, iar alte două continuă tratamentul în staţionar.

Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani.

Fluxul de știri
0