Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia, prețul minim la votcă ar putea fi majorat până la 190 de ruble

© RIA Novosti / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaВитрина с алкогольной продукцией в супермаркете
Витрина с алкогольной продукцией в супермаркете - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Dezvoltării Economice, Autoritatea pentru reglementarea producției alcoolice din Rusia și Ministerul Comerțului și Industriei au convenit asupra majorării pragului valoric.

CHIȘINĂU, 29ian — Sputnik. Prețul cu amănuntul al unei sticle de votcă de 0,5 l poate fi majorat de la 185 până la 190 de ruble, scrie ziarul rus „Vedomosti" în ediția sa de vineri, citat de RIA Novosti.

Conform surselor citate de ziar, majorarea pragului valoric minim a fost susținută de către reprezentanții Ministerului Dezvoltării Economice,  Autorității pentru reglementarea producției alcoolice din Rusia și Ministerului Comerțului și Industriei.

Шампанское - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Țările CSI sunt principalii importatori ai alcoolului moldovenesc

S-a propus ca prețul minim cu amănuntul să fie calculat reieșind din rata actuală plus 15% la prețul de cost. „Calculele vor fi efectuate, însă discuția nu s-a încheiat", informează ziarul „Vedomosti".

Începând cu 1 februarie 2015, Autoritatea pentru reglementarea producției alcoolice din Rusia a redus prețul cu amănuntul la votcă de la 220 de ruble la 185  (prețul actual) pentru o sticlă de 0,5 l. La momentul respectiv, decizia a constituit o surpriză pentru agenții economici, deoarece accizele la băuturile alcoolice au rămas aceleași ca şi în anul 2014, adică 500 de ruble pentru un litru de alcool anhidru (pur).

„Prețul minimal accesibil pentru majoritatea producătorilor legali este 240 de ruble; 5% din producători pot opera cu 190 de ruble în cazul în care au deschis un magazin propriu pe lângă întreprindere, astfel în preț nefiind incluse retro-bonusurile și cheltuielile logistice", a comunicat pentru „Vedomosti" top-managerul unei companii producătoare de alcool.   

Fluxul de știri
0