Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Țările CSI sunt principalii importatori ai alcoolului moldovenesc

© Sputnik / Сергей Пятаков / Trecere la banca de fotografiiШампанское
Шампанское - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Țările Comunității rămân în continuare principalii consumatori ai băuturilor spirtoase moldovenești. Exportul produselor alcoolice în CSI depășește de aproximativ două ori exportul în UE.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Țările Comunității Statelor Independente sunt principalii consumatori ai produselor alcoolice moldovenești. Cota parte pentru țările CSI constituie 47,1% din volumul total al livrărilor  de alcool fabricat în Republica Moldova, conform datelor raportului Băncii Naționale a Moldovei ”Balanța de plată pentru trimestrul doi al anului 2015”.

Exportul băuturilor tari în CSI în perioada raportată a atins cifra de 16,31 de milioane de dolari SUA. Cele mai multe loturi sunt trimise în Belarus, Rusia și Ucraina. Totodată, în urma exportului producţiei spirtoase în UE au fost câștigați 8,3 milioane de dolari.

În total, în trimestrul doi al acestui an, exportul de produse alcoolice moldovenești a constituit 34,6 milioane de dolari SUA.

 

Fluxul de știri
0