Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peskov: Extinderea NATO spre frontierele FR va duce la contramăsuri

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, porte-parole du président russe
Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul de presă al președintelui FR, Dmitri Peskov, a declarat că pentru asigurarea securității naționale, Rusia ar putea aplica măsuri de răspuns în cazul extinderii NATO spre frontierele țării.

CHIŞINĂU, 23 sept – Sputnik. Orice extindere NATO spre frontierele Federației Ruse va genera contramăsuri din partea Moscovei, pentru asigurarea securității naționale a țării, a declarat secretarul de presă al președintelui FR, Dmitri Peskov. El a mai afirmat că planurile de aderare la NATO anunțate de Ucraina nu provoacă nimic altceva decât regrete.

НАТО - Sputnik Moldova
Mass-media: NATO forţează extinderea

”Totuși, NATO nu și-a schimbat și nici nu este capabilă să-și schimbe menirea, din punct de vedere a scopurilor inițiale formulate la fondarea sa. Astfel, nu trebuie să uităm că această organizație a fost creată într-o perioadă de confruntare și pentru confruntări, iată de ce NATO nu-și poate schimba raţiunile existenței sale. Și desigur, orice extindere a unei asemenea organizații în direcția frontierelor noastre presupune necesitatea aplicării unor măsuri de răspuns corespunzătoare, pentru asigurarea securității personale, a securității naționale”, a spus Peskov în faţa jurnaliștilor, comentând declarațiile privind posibilitatea aderării Ucrainei la NATO.

El a amintit că președintele FR, Vladimir Putin, a vorbit în repetate rânduri despre acest lucru.

Fluxul de știri
0