Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii: nici un pas înapoi, vom merge până la capăt

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016
Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii protestatarilor au anunţat joi seara că nu renunţă la revendicările lor şi l-au invitat pe preşedintele Parlamentului la şedinţa Forumului civic, care va avea loc vineri dimineaţă.

CHIŞINĂU, 28 ian – Sputnik. Liderii protestatarilor, Andrei Năstase, Igor Dodon şi Renato Usatâi au refuzat invitaţia preşedintelui Parlamentului Andrian Candu de a merge, vineri, la ora 9.00, la o discuţie la Reşedinţa de Stat şi l-au invitat pe speaker la Forumul Civic organizat de protestatari vineri, la ora 10.00. Anunţul a fost făcut de cei trei în această seară, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a telefonat personal joi pe toţi trei lideri ai protestatarilor cărora le-a comunicat că vineri, la ora 9.00, îi aşteaptă la o întrevedere pentru a discuta despre soluţiile la revendicările protestatarilor. 

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu l-a sunat pe Dodon

„La ora 17.00, astăzi, a expirat ultimatul dat autorităţilor la 24 ianuarie. Revendicarea de bază a noastră rămâne dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate. Am luat o decizie împreună cu colegii noşti de a fi invitat Andrian Candu la Forumul Civic de vineri”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Considerăm că este o sfidare a zecilor de mii de oameni care au venit cu o poziţie clară votată în PMAN duminica trecută. Din păcate, nu am primit nici un răspuns. Dacă guvernarea are ceva de spus, să vină cu un comunicat de presă, dar noi la ora 9.00 nu vom merge la întrevederea stabilită de Andrian Candu”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

Protestatarii anunţă că vor acţiona ferm şi consistent.

„Mesajul nostru este clar – nu vom ceda. Vom merge până la capăt. Răbdarea noastră nu trebuie pusă la încercare”, a declarat liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi.

Protestatarii au adoptat, duminica trecută, o rezoluţie în care au cerut anularea votului de învestire a Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. Totodată, manifestanţii cer modificarea Constituţiei şi alegerea directă a preşedintelui ţării.

Fluxul de știri
0