Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un şef de la ANSA riscă ani grei de puşcărie pentru comerţul cu certificate

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru aproximativ o mie de euro, un şef de la ANSA elibera certificate fitosanitare pentru exportul produselor moldoveneşti, în realitate acestea fiind folosite în alte scopuri.

CHIŞINĂU, 28 ian — Sputnik. Procurorii au cerut în instanţă prelungirea arestului preventiv în Izolatorul Centrului cu 30 de zile, însă Judecătoria Buiucani a decis joi că funcţionarul din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor(ANSA) se va afla 30 de zile în arest la domiciliu, informează serviciul de presă al CNA.

Bani mită corupţie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Partenerii de dezvoltare atenţionează iarăşi Moldova asupra corupției din țară

Potrivit sursei, bărbatul a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi eliberat certificate fitosanitare unor agenţi economici din Republica Moldova. Actele erau emise pentru produse agricole moldoveneşti destinate exportului (în special mere), dar în ultimă instanţă acestea erau folosite pentru a reexportul mărfurilor de altă origine, camuflate în cea autohtonă.

„Potrivit informaţiilor preliminare, un astfel de certificat ar fi costat 1.000 — 1.100 de euro", precizează Centrul Naţional Anticorupţie.

Dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 120.000 la 160.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Fluxul de știri
0