Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partenerii de dezvoltare atenţionează iarăşi Moldova asupra corupției din țară

© Sputnik / Rodion ProcaBani mită corupţie
Bani mită corupţie - Sputnik Moldova
Abonare
În calitate de exemplu pozitiv privind lupta cu acest flagel, reprezentantul Băncii Mondiale s-a referit la mai multe țări foste socialiste.

CHIȘINĂU,24 dec — Sputnik. Directorul regional al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, Europa și Asia Centrală, Alex Kremer, afirmă că  locuitorii Moldovei plătesc zilnic pentru faptul că corupția nu a fost încă eradicată. Despre acest lucru funcţionarul a scris pe blogul său.

"Haideți să excludem interesele personale din instituțiile economice de stat. Dacă în ultimii zece ani lupta cu corupția în Moldova ar fi fost la fel de eficientă ca și în Lituania sau în Slovenia, volumul economiei moldovenești ar fi fost astăzi cu 25% mai mare", este convins Kremer.

Coruptuie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
S-a zis cu corupţia. Candu a creat un grup de lucru

În cadrul vizitelor întreprinse în Moldova, partenerii occidentali au atenţionat de nenumărate ori autoritățile asupra necesității luptei cu fenomenul corupției.

La începutul lui decembrie, s-a anunțat că în toate instituţiile de stat din Moldova va activa câte un reprezentant al Serviciului de Informație și Securitate. Aceste măsuri sunt îndreptate spre consolidarea securității naționale, dar şi lupta cu corupția și cheltuirea ilegală a mijloacelor din fondurile europene.

Fluxul de știri
0