Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon și Usarîi vor adera vineri la Forumul Civic

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon Игорь Додон Ренато Усатый Renato Usatîi
Igor Dodon Игорь Додон Ренато Усатый Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii forţelor de opoziție de stânga vor participa și ei vineri la Forumul Civic, care a fost anunţat de Platforma "DA".

CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, și șeful "Partidului Nostru", Renato Usatîi, au confirmat pentru Sputnik participarea lor la Forumul Civic care va fi organizat vineri, 29 ianuarie, de Platforma de centru-dreapta "DA".

Joi, la ora 17.00, expiră termenul ultimatumului înaintat autorităților de către opoziție. Liderul "DA", Andrei Năstase, a subliniat că dacă autoritățile nu vor răspunde în termenul stabilit la cerințele protestatarilor, atunci următorii pași ai opoziției vor fi decişi vineri la Forumul Civic.

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Forţele protestatare de dreapta, gata să asedieze instituţiile de forţă din stat

Cerințele protestatarilor rămân neschimbate. Ei se pronunță ca și mai înainte împotriva Guvernului Filip, cer dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Liderii forţelor de opoziției de stânga au declarat anterior că se vor pronunţa vineri cu privire la acțiunile ulterioare.

Din septembrie, la Chișinău au loc proteste împotriva guvernării actuale. Săptămâna trecută, forțele de opoziție și-au activizat acțiunile de protest pe fundalul învestirii guvernului în frunte cu democratul Pavel Filip. În prima zi, imediat după alegerea Guvernului, susţinătorii Platformei "DA" și polițiștii care apărau clădirea Parlamentului s-au încăierat la una din intrările laterale. În consecinţă, zeci de protestatari au dat buzna în clădire. În urma altercațiilor, au avut de suferit 31 de persoane, inclusiv 27 polițiști, 11 dintre care au fost internați. Procuratura Generală a a iniţiat un dosar penal pentru dezordini. În prezent, poliția a identificat 12 provocatori.

Protestele au continuat și la 21,22 și 24 ianuarie, dar fără incidente.

Fluxul de știri
0