Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Forţele protestatare de dreapta, gata să asedieze instituţiile de forţă din stat

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016
Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Platformei Demnitate şi Adevăr anunţă că vor înconjura toate instituţiile de forţă din stat, dacă protestatarii acuzaţi de violenţe vor fi arestaţi.

CHIŞINĂU, 28 ian – Sputnik. Membrii Platformei Demnitate şi Adevăr (DA) au declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă că vor încercui toate instituţiile de forţă din stat, în cazul în care protestatarii bănuiţi de poliţie că au devastat clădirea Parlamentului şi au bătut oamenii legii vor fi arestaţi. 

Vasile Năstase, unul din liderii Platformei DA şi fratele lui Andrei Năstase, care se află în fruntea organizaţiei, a declarat că deţine informaţii potrivit cărora vineri poliţia va începe arestările persoanelor care au participat activ la acţiunile violente din 20 ianuarie la Parlament.

„Dacă vor fi arestaţi protestatarii, vom înconjura toate instituţiile de forţă pentru a proteja aceşti oameni. Vineri se va lua decizia ce acţiuni vor fi întreprinse mai departe”, a declarat Năstase.

Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Manifestanţii au înaintat un nou ultimatum

În cadrul unui interviu pentru presă, liderul Platformei  DA Andrei Năstase a declarat că protestatarii vor recurge la „acţiuni mai drastice decât până acum”, dacă nu se va ţine cont de revendicările lor.

Membrii Platformei DA anunţă pentru, vineri, 29 ianuarie, un Forum civic la care se vor lua decizii cu privire la acţiunile de mai departe.

Oamenii legii au identificat mai multe persoane care au participat activ la acţiunile violente din 20 ianuarie la Parlament și care au atacat polițiștii, au forțat ușa Parlamentului, au distrus și sustras echipamentul angajaților poliției și au vandalizat clădirea Parlamentului.

Potrivit poliţiei, protestatarii violenți au vârsta cuprinsă între 25-50 ani. Aceştia sunt anchetaţi penal şi acuzaţi de dezordini în masă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 8 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0