Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

FR disponibilă să continue redeschiderea pieţei pentru produsele RM

© фото правительства МолдовыВстреча премьера РМ Кирилла Габурич и премьера РФ Дмитрия Медведева на Саммите глав СНГ
Встреча премьера РМ Кирилла Габурич и премьера РФ Дмитрия Медведева на Саммите глав СНГ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut, în dimineaţa zileri de vineri, o întrevedere bilaterală cu omologul său rus, Dmitri Medvedev.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik Moldova. Întâlnirea celor doi premieri s-a desfăşurat în oraşul Burabai, Kazahstan, unde se desfăşoară Summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, Gaburici şi Medvedev au convenit asupra reluării activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică.

Сотрудники Ботанического сада осматривают новые сорта черешни - Sputnik Moldova
Rusia, dispusă să accepte importul de cireșe și alte fructe din RM

„Aceasta este cea mai potrivită platformă pentru abordarea constructivă și pragmatică a tuturor subiectelor de pe agenda bilaterală”, a declarat Gaburici.

Șeful Executivului de la Chișinău i-a mulțumit omologului său rus pentru primii pași făcuți în reluarea exporturilor de produse agricole pentru unele companii din Republica Moldova. Prim-ministrul Gaburici a pledat pentru dezvoltarea relațiilor constructive cu Federația Rusă.

Premierul rus şi-a exprimat acordul în vederea ameliorării relaţiilor comercial-economice, care sunt benefice pentru economiile celor două state. Medvedev a reiterat disponibilitatea țării sale de a continua redeschiderea pieței ruse pentru produsele moldovenești. „Dialogul dintre țările noastre trebuie să continue într-o manieră constructivă”, a menționat Președintele Guvernului Federaţiei Ruse.

Alte subiecte abordate de Gaburici și Medvedev au vizat aspecte ale colaborării în domeniul energetic și cel social.

 


Fluxul de știri
0