Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ucraina va livra Moldovei curent electric la preț de licitație, dar „prioritar”

© Sputnik / Валерий Шустов / Accesați arhiva multimediaЛинии электропередачи в окрестностях Иркутска
Линии электропередачи в окрестностях Иркутска - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu luna aprilie, Ucraina ar putea relua livrările de energie electrică peste hotare.

CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. În trimestrul al doilea, Ucraina ar putea relua exportul de energie electrică în Moldova, se spune în comunicatul Ministerului Energeticii și Industriei Cărbunelui al Ucrainei.

„Începând cu trimestrul al doilea, vom scoate la licitație posibilitățile de export. Vor avea prioritate Belarus și Moldova", a declarat Aleksandr Svetelik, ministrul Energeticii al Ucrainei.

Оплата услуг ЖКХ - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Economiei: Moldova nu va rămâne fără energie electrică

În vara anului 201,5 conducerea companiei „Gas Natural Fenosa" a comunicat că Moldova nu poate primi energie electrică direct din Ucraina, deoarece țara vecină are un buget deficitar și în acest caz exportul este interzis prin legislație. De aceea, singura sursă de livrare, care acoperă în întregime necesitățile populației RM, a devenit Transnistria.

Potrivit datelor Ministerului Economiei al RM, 30 % din energia electrică pe care o consumă țara noastră este furnizată de către CET-urile moldovenești, iar restul de 70% sunt procurate de la centrala hidroelectrică de la Kuciurgan.

Fluxul de știri
0