Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Manifestanţii au înaintat un nou ultimatum

© Sputnik / Miroslav RotariProteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016
Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Protestatarii ameninţă cu blocarea mai multor trasee naţionale, a Aeroportului şi Căii Ferate.

CHIŞINĂU, 24 ian – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, unul din liderii protestatarilor a declarat duminică că dacă în decurs de trei zile autorităţile nu vor satisface revendicările manifestanţilor, atunci aceştia vor acţiona mai categoric. 

Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 Chișinău - Leușeni - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Intrarea în Chişinău, blocată de protestatari

„Până joi, ora 17.00, dacă guvernarea nu cedează, mergem la următoarele acţiuni de nesupunere civică: blocarea câtorva drumuri naţionale, a Aeroportului, Căii Ferate”, a declarat Dodon.

Duminică, în jur de 20 de mii de oameni au participat la un miting de protest în centrul capitalei. Manifestanţii au adoptat o rezoluţie în care au cerut anularea votului de învestire a Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

Protestul organizat de membrii şi susţinătorii PSRM, Partidului Nostru şi Platformei DA a continuat cu un marş până la ieşirea din Chişinău dinspre Străşeni. Manifestanţii au blocat mai bine de o oră traseul Chişinău – Leuşeni.

Fluxul de știri
0