Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Doi membri „uitaţi" ai Guvernului au depus vineri jurământul în faţa lui Timofti

© publika.mdПрезидент Молдовы Николай Тимофти и кандидат в премьеры Павел Филип
Президент Молдовы Николай Тимофти и кандидат в премьеры Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Doi membri din oficiu ai Guvernului au depus abia vineri jurământul în faţa şefului statului, pentru că nu au reuşit să ajungă la ceremonia din 20 ianuarie.

CHIŞINĂU, 22 ian — Sputnik. Preşedinţia a comunicat că bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, și președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, membri din oficiu ai Guvernului, au depus, vineri, 22 ianuarie, jurământul în prezența președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Preşedintele ţări i-a urat succes noului Cabinet de Miniştri, menţionând importanţa bunei colaborări dintre instituţiile statului.

În cadrul ceremoniei, şeful statului a făcut apel la calm în contextul protestelor din ultimele zile, precizând că respectă dreptul cetățenilor la libera exprimare, cu condiția ca „acțiunile să fie în limitele legii, fără încălcarea ordinii publice".

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În miez de noapte, Guvernul Filip a depus jurământul în faţa şefului statului

La rândul său, premierul Pavel Filip a menţionat că echipa sa conştientizează responsabilitatea şi complexitatea sarcinilor care îi revin şi a dat asigurări că în câteva luni populaţia va vedea o îmbunătăţire reală a situaţiei.

Amintim că guvernul condus de Pavel Filip a depus jurământul în data de 20 ianuarie, la Reşedinţa de Stat. Ceremonia s-a desfăşurat în secret, aproape de miezul nopţii.

Nicolae Timofti a explicat vineri că depunerea jurământului de către Cabinetul de miniștri în noaptea de 20 ianuarie a avut loc la rugămintea domnului Pavel Filip, „pentru ca Guvernul să fie funcțional și să ia deciziile care se impun pentru stabilizarea situației din țară".

Fluxul de știri
0