Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova se ieftinesc carburanţii

© Sputnikgaz benzină pompă
gaz benzină pompă - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe companii petroliere au anunţat ANRE despre o nouă ieftinire a carburanților comercializați la stațiile PECO din ţară.

CHIŞINĂU, 27 ian – Sputnik. Mai multe companii petroliere, cinci dintre care sunt importatoare de carburanţi, au anunţat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre o nouă micșorare a preţurilor de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat.

Benzina și motorina se ieftinesc în mediu cu 50 bani per litru, iar gazul lichefiat — cu 35 — 40 bani per litru. O parte din companii au ieftinit produsele petroliere marţi și miercuri, iar altă parte – vor face acest lucru în următoarele zile.

gaz benzină pompă - Sputnik Moldova
Ce se întâmplă cu preţurile la petrol şi când se vor ieftini carburanţii

După ieftinire, prețul mediu de comercializare a benzinei cu cifra octanică A- 95 a scăzut până la 16,27 lei per litru, prețul motorinei – la 13,73 lei per litru, iar prețul gazului lichefiat — până la 9 lei per litru.

Ultima dată preţurile cu amănuntul la motorină au fost reduse la finele săptămânii trecute – în medie cu 55 bani per litru, iar preţurile la benzină și gazul lichefiat — la începutul lunii ianuarie – cu 17 bani per litru și, respectiv, cu 15 bani per litru.

Calculele prezentate ANRE de către companiile petroliere arată că ieftinirea benzinei, motorinei și gazului lichefiat comercializate la stațiile PECO este determinată de diminuarea cotațiilor Platts și a prețurilor de import a acestor tipuri de carburanți.

Fluxul de știri
0