Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat: trei candidaturi ar putea pune capăt crizei din Moldova

© youtube.comValeriu Ghileţchi
Valeriu Ghileţchi - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul moldovean Valeriu Ghileţchi vede o posibilă ieşire din impasul politic actual în care s-a pomenit Republica Moldova prin identificarea unor candidaţi la trei funcţii foarte importante în stat, în cadrul unui dialog cu opoziţia unită.

CHIŞINĂU, 27 ian – Sputnik. Deputatul Valeriu Ghileţchi, unul dintre membrii fracţiunii parlamentare PLDM care şi-a dat votul pentru Guvernul Filip, susţine că situaţia dificilă din Republica Moldova ar putea fi detensionată dacă printr-un dialog cu protestatarii se va ajunge la agrearea unor candidaturi pentru trei funcţii importante în stat. Această opinie a fost exprimată în Studioul TV al Consiliului Europei.

Ghileţchi a precizat că este vorba despre Procurorul General, Directorul CNA şi Preşedintele Republicii Moldova.

Valeriu Ghileţchi, PLDM - Sputnik Moldova
Politică
PLDM insistă pe un dialog cu PDM înainte de o posibilă catastrofă

Deputatul moldovean a subliniat că pentru eficientizarea dialogului cu opoziţia unită, care organizează proteste la Chişinău, şi în vederea identificării unor candidaturi pentru funcţiile de Procuror General, Director al CNA, dar mai cu seamă de Preşedinte al Republicii Moldova, în dialogul cu liderii protestatarilor ar fi cazul să fie atraşi mediatori din afara ţării.

„Radicalizarea şi polarizarea din societate nu va aduce nimic bun Republicii Moldova. Este nevoie acum de o perioadă de tranziţie, convenită în dialog cu opoziţia”, a spus Ghileţchi.

Deputatul a mai menţionat că votul său pentru guvernul actual este unul condiţionat şi că a fost acordat în condiţii foarte dificile, cu scopul stabilizării situaţiei din Republica Moldova.

Este de menţionat faptul că dintre deputaţii liberal-democraţi care au votat pentru Guvernul Filip, doar Valeriu Ghileţchi nu a fost exclus din fracţiunea PLDM.

Fluxul de știri
0