Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM insistă pe un dialog cu PDM înainte de o posibilă catastrofă

© Valeriu Ghileţchi, FacebookValeriu Ghileţchi, PLDM
Valeriu Ghileţchi, PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
PLDM ar dori, în principiu, să participe la formarea unei majorităţi parlamentare şi să susţină un guvern, dar pentru asta ar fi nevoie ca democraţii să accepte un dialog în vederea identificării unui alt candidat la funcţia de premier.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Liberal-democraţii au declarat joi seara că sunt de acord să adere la majoritatea parlamentară, dacă democraţii vor accepta identificarea unei noi candidaturi la funcţia de prim-ministru. Presa a fost anunţată despre această decizie a PLDM de către deputatul Valeriu Ghileţchi.

ПОГРАНИЧНИКИ СОБАКА ОХРАНА ГРАНИЦА - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Două tone de tutun de contrabandă au fot găsite pe malul Nistrului

„Am examinat situaţia creată, am salutat gestul colegilor noştri care şi-au retras semnăturile. Am luat decizia să luăm legătura cu colegii democraţi, cu care să discutăm înaintarea altei candidaturi, una care nu va fi contestată. Vom vedea dacă vor da curs invitaţiei noastre”, a declarat Valeriu Ghileţchi.

Totodată Ghileţchi a subliniat că în actuala situaţia contează şi decizia pe care o va lua Preşedintele Timofti joi seara.

„Suntem în stare de aşteptare. Am dori să fie identificată o altă candidatură, dorim să susţinem un guvern condus de o persoană cu credibilitate. Suntem gata cu toată fracţiunea să formăm o majoritate parlamentară. Dacă vom putea accepta o altă candidatură, vom merge cu toţii la Preşedinte cu această decizie”, a punctat Ghileţchi.

Fluxul de știri
0