Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Propunerea AȘM ar putea aduce statului prejudicii de milioane

© Sputnik / Miroslav RotariAcademia de Ştiinţe a Moldovei Академия Наук Молдовы
Academia de Ştiinţe a Moldovei Академия Наук Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
În urma cercetărilor efectuate de Centrul Național Anticorupție, s-a stabilit că Academia de Științe este interesată ca mai multe terenuri să fie scoase din proprietatea statului.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Proiectul de lege elaborat de Academia de Științe a Moldovei (AȘM) ar putea prejudicia statul cu aproape 10 milioane de lei. Concluzia aparţine experţilor CNA, care au efectuat expertiza anticorupţie a documentului.

”În demersul său, AȘM solicită expertizarea proiectului prin care intenționează să schimbe domeniul a trei terenuri din strada Sprâncenoaia 5 din Chișinău – din proprietate publică în proprietate privată. De asemenea, instituția propune și schimbul unor loturi, situate pe strada Academiei (care aparțin în prezent cetățeanului L. Cecetova și ÎCS BASS International SRL) pe alte loturi din strada Sprâncenoaia 5”.

CEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК - Sputnik Moldova
Politică
AŞM nu are dreptul la proclamaţii politice

În urma analizei efectuate de CNA, s-a constatat că Proiectul este purtător de interes şi prejudiciază statul, iar AŞM este interesată direct în facilitarea schimbului de terenuri din proprietatea publică în proprietatea persoanelor fizice și juridice. CNA consideră că acestea urmăresc să consolideze respectivele terenuri, amplasate ideal pentru construcţia unor blocuri locative.

”Estimând aceste tranzacţii, statul ar putea fi prejudiciat cu 9 475 314 lei”, comunică instituţia.

Anterior, Centrul Anticorupţie s-a pronunțat de două ori împotriva promovării acestui proiect al Academiei.

Fluxul de știri
0