Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

AŞM nu are dreptul la proclamaţii politice

© SputnikCEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК
CEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea Academiei de Ştiinţe a Moldovei a comis o încălcare grosolană, prin faptul că a susţinut în mod demonstrativ un candidat la funcţia de primar al Chişinăului, susţine unul dintre membrii CEC.

CHIŞINĂU, 19 iun – Sputnik. Conducerea Academiei de Ştiinţe a Moldovei nu are dreptul să facă agitaţie pentru nici un candidat la alegerile locale, a declarat vineri pentru Sputnik Moldova, sub protecţia anonimatului, unul dintre membrii Comisiei Electorale Centrale.

Interlocutorul agenţiei a preferat să nu-i fie dezvăluit numele pentru ca astfel să poată să-şi exprime liber şi complet punctul de vedere asupra acestei chestiuni la una din şedinţele următoare ale CEC.

Pe pagina de internet a AŞM a fost publicat un îndemn prin care alegătorii din Chişinău sunt îndemnaţi să voteze pentru Dorin Chirtoacă în turul doi al alegerilor locale, ce se va desfăşura la 28 iunie curent. În apelul publicat pe site-ul instituţiei candidatul liberal este prezentat drept cea mai potrivită figură ce ar urma să fie susţinută la funcţia pentru care candidează.

„În opinia mea, aceasta este o încălcare gravă a Codului electoral. O instituţie de stat nu poate să-şi permită să lanseze apeluri politice şi electorale. Iată de ce, oricine este nemulţumit de acest incident se poate adresa Comisiei Naţionale pentru Integritate şi să depună o contestaţie la consiliul electoral de circumscripţie”, a declarat sursa.

Potrivit interlocutorului, „AŞM trebuie să se ocupe de dezvoltarea ştiinţei, dar nu de politică. În realitate, însă, constatăm faptul că în această ţară nu avem nici ştiinţă şi nici politică sănătoasă”.

 

Fluxul de știri
0